Lezing Patronen in het Woord 25 september 2018

Op het Loofhuttenfeest in Hardenberg heb ik afgelopen dinsdag een lezing mogen geven over patronen in het Woord, en wat ze ons te vertellen hebben over het Koninkrijk van God.

“Het is een boodschap waar ik zelf echt door veranderd ben, en daar komt mijn passie vandaan om het iedereen te vertellen die het wil horen. Door het ontdekken van deze patronen in de bijbel en vooral door wat ze tot mijn denken en hart te zeggen hebben, heb ik innerlijke genezing, bevrijding en meer vreugde, leven en perspectief gekregen. Dingen die ik allemaal al wel had, dacht ik, maar niet in die mate. Ik ben daarin dus gegroeid. En dit zie ik ook bij anderen die dit in de bijbel ontdekken. Met mijn boek wil ik mensen toerusten om verder te groeien naar het hart van de Vader. En ik heb ervaren dat het ontdekken van de patronen in de bijbel die uitwerking heeft.

Waarom heeft mij dit zo veranderd?

En Jezus ging de tempel van JHWH binnen en dreef allen die in de tempel verkochten en kochten naar buiten (…). En Hij zei tegen hen (….) u hebt er een rovershol van gemaakt. Mattheüs 21:12-13

Deze tekst komt anders binnen dan:

En Jezus ging mijn denken binnen en dreef alle leugens en dwalingen die ik in/vanuit mijn denken heb onderwezen en aangenomen naar buiten, (…). En Hij zei tegen mij (….) je hebt er een rovershol van gemaakt. Mattheüs 21:12-13

Ik realiseerde me dat Jesjoea met de tempelreiniging duidelijk wil maken, dat mijn hart en denken een rovershol zijn en dat Hij die wil reinigen.

Ik realiseerde me ook dat de gelijkenis van de wijze man die zijn huis bouwt op de rots, betekent dat ik mijn denken moet funderen op Jesjoea.”

“De boodschap die de patronen laten zien zal misschien niet echt nieuw voor ons zijn. Wat misschien wel nieuw is, is de manier waarop deze gecommuniceerd wordt en daardoor komt het dieper bij ons binnen en kan het voor diepere verandering zorgen. En dit zijn maar twee voorbeelden van teksten in het Woord met een diepere betekenis; het Woord staat er vol mee als je weet wat de diepere betekenis is van woorden en symbolen die worden gebruikt.”

“Op deze diepere laag van de bijbel communiceert de Geest van JHWH rechtstreeks met onze geest. Op deze manier de bijbel lezen zal ons veranderen. Dat heb ik zelf ervaren, en ik zie het ook bij anderen die de patronen in het Woord ontdekken en ontdekken wat ze ons vertellen.”

De volledige tekst van de lezing, voorzien van bijbelverwijzingen, vind je hier .

USA