De verbondssluiting met Abraham

Genesis 15 beschrijft de verbondssluiting met Abraham. Onderdeel van dit vreemde ritueel, als je alleen naar de letterlijke tekst kijkt, is een rokende oven en een brandende fakkel die tussen stukken dieren door gaan. De geestelijke betekenis van vuur verwijst naar de Messias, Jesjoea. Vuur consumeert, vernietigt. Geestelijk vuur, het onderwijs van waarheid en wijsheid van Jesjoea, vernietigt de leugens en dwalingen in ons denken, dat de bijbelse definitie is van zonde volgens Genesis 6:5 en 8:21. Ook de geestelijke betekenis van oven, omdat dit met vuur verbonden is, verwijst naar de Messias. Volgens de geestelijke betekenis van deze tekst, was de Messias Jesjoea dus op een verborgen (symbolische) manier bij deze verbondssluiting met Abraham betrokken.

USA